view');

Van 11 tot en met 16 maart 2019 vindt in heel Nederland de week van zorg en welzijn plaats. Een week waarin zorgorganisaties laten zien hoe het eraan toegaat op de werkvloer. Eén van die organisaties is Vivens Begeleiding die onlangs ook in Zutphen van start is gegaan. Vivens Begeleiding biedt ambulante begeleiding binnen de Wmo, waarbij niet de diagnose maar de hulpvraag centraal staat.

Als ambulante zorgorganisatie kunnen we je lastig meenemen naar zorgvragers thuis om te laten zien hoe het werk eruitziet. Wél vertellen we graag wat voor soort hulpvragen we begeleiden, hoe wij werken, op welke manier wij georganiseerd zijn en hoe jij kunt aansluiten bij een werknemerscoöperatie of er een kunt starten!

Dikke kans dat een werknemerscoöperatie je weinig zegt. En dat is niet zo gek want deze manier van organiseren is nog vrij uniek. Simpel gezegd ben je gewoon in loondienst maar ben je samen met jouw collega’s eigen baas. Ben je dan ondernemer? Nee, dat niet, maar je neemt tot op bepaalde hoogte wel beslissingen die een zelfstandig ondernemer ook neemt. Maar dan als team.

Om de kleinschaligheid en de korte lijnen in iedere gemeente te waarborgen bestaan wij uit een groeiend aantal werknemerscoöperaties. Binnen zo’n coöperatie hebben de medewerkers het voor het zeggen. Zij nemen elkaar aan en bepalen samen hoe zij hun dagelijks werk vormgeven. Zonder leidinggevende en dure overhead. Begeleiders zijn ondanks dat zij samen eigen baas zijn gewoon in loondienst. Deze unieke manier van werken werkt sneller en beter. Als team ben je samen verantwoordelijk voor de begeleiding aan een groep cliënten in jullie gemeente en hebben jullie korte lijnen met verwijzers. Door deze manier van werken kan soms al binnen een paar dagen gestart worden met de begeleiding en heeft de cliënt of aanmelder vanaf de aanmelding direct contact met de begeleider die de begeleiding gaat bieden. Door deze manier van organiseren heb jij als begeleider meer tijd voor je cliënten en meer plezier in je werk.

Eind 2016 startte Vivens Begeleiding in Apeldoorn. Inmiddels bieden we ambulante begeleiding in een groot deel van Gelderland. In ruim twee jaar tijd hebben wij in andere delen van Gelderland bijna 200 zorgvragers opgestart. Samenwerkingspartners zijn unaniem enthousiast over de werkwijze. Medewerkers van wijkteams en verwijzers beoordelen de samenwerking met een 8,4. Dit jaar gaan in Gelderland en Overijssel nog vier nieuwe coöperaties van start.

Informatiebijeenkomst Zutphen

Op donderdagavond 14 maart organiseren wij in Zutphen een voorlichtingsbijeenkomst. Deze bijeenkomst is bedoeld voor geïnteresseerde hulpverleners en voor professionals van bijvoorbeeld het wijkteam, MEE, bewindvoerders, consulenten werk- en inkomen, psychologen enz.  Tijdens deze bijeenkomst wordt informatie gegeven over het zorgaanbod van Vivens Begeleiding, hoe begeleiders kunnen aansluiten of een eigen team kunnen (op)starten.

Via onderstaande formulier kun jij je vrijblijvend voor de bijeenkomst aanmelden. Na je aanmelding ontvang je uiterlijk een week van tevoren de locatie van ons (dit is even afhankelijk van het aantal geïnteresseerden).